Je bekijkt nu Op wintersport met de auto

Op wintersport met de auto

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips

Nu de herfst weer is aangebroken is het al bijna weer tijd om op wintersport te vertrekken. Voor een grote groep Nederlanders klinkt dit als muziek in de oren. Enkele uren van de spannendste pistes afdalen, om vervolgens in een gezellig café een lekker drankje te doen. Een groot deel van alle wintersporters kiest ervoor om zelf met de auto naar de plaats van bestemming te reizen. Vaak is het toch maar een dag rijden, maar hoe bereid je jezelf en de auto goed voor op zo’n lange reis?

Een onderhoudsbeurt bij een lokale autogarage

In ons geval zijn wij langsgegaan bij Garage Zundert voor een preventieve onderhoudsbeurt. Het belangrijkste voor ons is toch wel dat de remmen in orde zijn. Wij gaan over enkele weken richting Oostenrijk en dat betekend maar één ding, namelijk: bergen. Tijdens de route naar het hotel hebben we de afgelopen jaren veel te maken gekregen met flinke stijgingen en dalingen. Met die reden hebben we er nu voor gekozen om de remmen van onze auto te laten controleren en vervangen. Ook hebben we een trekhaak laten monteren, zo kunnen we nu zelfs onze mountainbikes meenemen!

Een controle voordat je vertrekt!

Zorg in ieder geval dat je voldoende olie in de auto hebt zitten en dat alle externe factoren goed aan de auto bevestigd zijn. Denk hierbij met name aan de dakkoffer en de eventuele fietsendrager. Je wilt toch niet je favoriete snowboard of mountainbike onderweg verliezen? Wij zorgen ook altijd voor een paracetamol, water en enkele reistabletten onderweg. Sinds enkele jaren is ook onze e-reader en tablet niet meer weg te denken. Mocht je met meerdere personen reizen, vergeet dan zeker je oortjes niet mee te nemen! Zo kan iedereen zijn of haar eigen ding doen tijdens het rijden en ben je elkaar niet tot last.

Een controle voordat je vertrekt!

Zorg in ieder geval dat je voldoende olie in de auto hebt zitten en dat alle externe factoren goed aan de auto bevestigd zijn. Denk hierbij met name aan de dakkoffer en de eventuele fietsendrager. Je wilt toch niet je favoriete snowboard of mountainbike onderweg verliezen? Wij zorgen ook altijd voor een paracetamol, water en enkele reistabletten onderweg. Sinds enkele jaren is ook onze e-reader